Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Lähetä meille tarjouspyyntö tai yhteydenottopyyntö

Vastaamme mahdollisimman nopeasti.

 

 Ota yhteyttä


UAS-kartoitus

UAS (Unmanned Aircraft System) on miehittämättömän ilma-aluksen käytön kokonaisjärjestelmä. Me käytämme suomalaisvalmisteista kartoituskopteria. Kopterin lisäksi järjestelmä sisältää maa-aseman ja ohjausjärjestelmän.

Voimme valmistaa ortoilmakuvia, mittatarkkoja pistepilviä ja 3D -malleja. Voimme prosessoida materiaalin valmiiksi tai asiakas voi itse halutessaan huolehtia prosessoinnista. Kalustoomme kuuluu myös multispektrikamera sekä CIR -kamera, joilla voidaan tutkia kasvillisuutta ja nähdä asioita joita ihmissilmällä ei voida nähdä. Pystymme kiinnittämään kopteriimme myös hyperspektrikameran.

Lentoa ennen tehdään lentosuunnitelma missä määritellään tietokoneohjelmistolla reitin kohdepisteet, joiden kautta autopilotti ohjaa kopteria. Lentäessä kohdepisteitä kopteri kuvaa automaattisesti halutuilla kuvapeitoilla.

Ilmakuvapalvelumme antaa ajantasaista, nopeaa ja monipuolista tietoa kohteesta. Lisäksi materiaali on helposti muokattavissa, jaettavissa ja sitä voidaan käyttää lähes kaikissa suunnitteluohjelmissa. 

Maaseudun kehittämisyhdistys on myöntänyt Metsälinkki Oy:lle investointitukea kopterin ja materiaalin valmistamiseen tarkoitettujen ohjelmien hankintaan.


Kamera vaihtoehdot

Sony A6000 (RGB)

Kameralla avulla saadaan valmistettua mittatarkkoja ilmakuvia, pistepilviä ja 3D -malleja. Kuvattaessa 150 metristä maapikselin koko (GSD) on 2-3 cm/pixel. Kuvat signaloidaan RTK -laitteellamme.


 

Parrot Sequoia (multispektri)

Sequoiassa on 4 spektrikanavaa (Green, Red, Red-Edge ja NIR) sekä RGB -kamera. Kamera mittaa sekä näkyvää sekä näkymätöntä kuvaa. Työtä helpottaa Sunshine -sensori, joka tasoittaa auringonvalon vaihteluja. Kameralla voidaan valmistaa mm. NDVI -kuvia.


 

Sony a6000 (CIR)

Sonyssä on kolme kanavaa (Green, Red ja NIR). Kamera soveltuu hyvin kuvauksiin, jossa tarvitaan hyvää resoluutiota. Kameralla voidaan valmistaa mm. väärävärikuvia.


Kameratelineet

Hyperspektri+RGB

Gimbaaliin voidaan kiinnittää samanaikaisesti Senop Oy:n Rikola hyperspektrikamera sekä RGB -kamera. Lentoaika kahdella kameralla on n. 40 minuuttia.


 

CIR+RGB

Kameratelineeseen voidaan samanaikaisesti kiinnittää Sonyn CIR- ja RGB-kamerat.